Студенти-біологи відвідали Прикарпатський центр репродукції людини

        Вагоме значення для студентів мають ознайомчі та навчальні екскурсії до потенційних роботодавців. Надзвичайно актуальним практичним напрямом, до якого можуть бути залучені випускники-біологи, є репродуктивна медицина.

       Для ознайомлення з фахом ембріолога доцент Глодан Оксана організувала для своїх студентів ознайомчу екскурсію в «Прикарпатський центр репродукції людини» – найпотужніший заклад репродукції та лікування безпліддя в Західній Україні.

                          
        Ембріолог, професіонал своєї справи – Марія Макулович (випускниця Факультету природничих наук, спеціальності «Біологія») ознайомила екскурсантів з принципами роботи в лабораторії – а це насамперед організованість, ретельність, вимогливість. Було продемонстровано спектр сучасних ембріологічних методик допоміжних репродуктивних технологій – традиційне запліднення in vitro, ICSI, AH, робота з біоптатом TESA та запліднення (ICSI). Студенти мали можливість побачити технологію зберігання біологічного матеріалу: кріоконсервацію яйцеклітин, сперми та оваріальної тканини, де остання допомагає зберегти репродуктивну функцію онкохворих жінок і дарує можливість народити власних діток навіть після хіміотерапії.

       Студенти та доц. Глодан Оксана щиро вдячні керівництву закладу та ембріологу Марії Макулович за надзвичайно цікаву, змістовну, пізнавальну, професійно проведену екскурсію.