Для студентів І курсу проведено лекцію в науковій бібліотеці університету

2 грудня 2022 для студентів гр. БЛД-11 спеціальності Біологія (ОПП “Біологія та лабораторна діагностика”) доцент кафедри анатомії і фізіології людини та тварин Глодан О.Я. організувала зустріч із співробітниками наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Мета заходу – підвищення рівня підготовки студентів та оволодіння навичками систематизації і структуризації інформації, формування умінь задовольняти власні інформаційні запити, активізації діяльності студентів у системі інформаційних комунікацій. Отримані вміння та навички працювати з різними джерелами інформації допоможуть самостійно розшукувати необхідні матеріали, орієнтуватися в інформаційних потоках.

Студенти  прослухали лекцію «Основи інформаційної культури студента». Дана лекція покликана навчити самостійно освоювати нове та вміти приймати виклики часу, орієнтуватись в потоці інформації, критично оцінювати, обробляти й ефективно використовувати інформацію у навчальному процесі, в майбутньому для написання наукових робіт, зокрема з використанням сучасних технологій. У ході заняття студенти познайомились із основними складовими інформаційної культури та академічної доброчесності, дізналися про інформаційне забезпечення бібліотеки, доступ до відкритих електронних ресурсів, алгоритм пошуку в електронному каталозі та репозитарії ПНУ.

Захід був організований доцентом кафедри анатомії і фізіології людини та тварин Оксаною Глодан спільно з директором наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Романом Дзумендзеєм та фахівцями відділів бібліотеки.